Omschrijving (toelichting)

1. Uitvoering wordt gegeven aan het startdocument ''dienstverlening "Dichtbij de mens"'. Op grond van de dienstverleningsvisie wordt in 2021 vanuit een klantgerichte oriëntatie (van buiten naar binnen denken) gestart met het vertalen van een vijftal serviceconcepten in de organisatie. Implementatie vindt gefaseerd plaats. Gestart wordt met het taakveld vergunningverlening, toezicht en handhaving, waarna taakvelden binnen de teams openbare ruimte, het sociale domein en het burgerzaken zullen volgen.

2. In de aanpak rondom het dienstverleningstraject worden onze burgers en de raad actief betrokken bij de verbeterprocessen via klantenpanels en het houden van metingen rondom klanttevredenheid en wordt de raad periodiek geïnformeerd over de ontwikkelingen en resultaten hiervan.

3. Er wordt een communicatietraject uitgerold rondom het dienstverleningstraject dat mede invulling geeft aan de brandstory rondom het versterken van de identiteit van de gemeente.

4. De implementatie van het dienstverleningsconcept, geënt op maatwerk en gebruikmakende van de digitale ontwikkelingen, draagt bij aan een optimalisering van de fysieke dienstverlening. Op termijn kan hierdoor de dienstverlening worden gecentraliseerd. Hiermee ontstaat een besparingspotentieel vanaf 2023 en 2024 van respectievelijk €16.000 en €60.000.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De dienstverleningsvisie "Dichtbij mensen" is in 2021 voortvarend aangepakt in diverse teams. Door de lockdown in coronatijd hebben de klantenpanels zeer beperkt plaatsgehad, met uitzondering van de burgerredactieraad het platform Zorgvragers.
De voornemens om de baliedienstverlening te centraliseren op 1 locatie en daarmee structureel 60k te besparen zijn  bij de vaststelling van de begroting 2022 teruggedraaid; het servicepunt in Eijsden blijft open.