Inwoners via SEM actief begeleiden naar werk of inkomensondersteuning
We actualiseren de verordening re-integratie, participatie en tegenprestatie Participatiewet Maastricht-Heuvelland 2016 en voeren de geactualiseerde op Eijsden-Margraten toegespitste verordening uit.
We werken in Maastricht-Heuvelland een businesscase uit waarbij de financiële/organisatorische/personele/juridische gevolgen in kaart worden gebracht van een mogelijk samengaan van de ketenpartners re-integratie: MTB, Podium24 en Annex.
We starten een pilot innovatieve aanpak re-integratie waarbij werkgevers worden betrokken bij de selectie van bijstandsgerechtigden om op die manier een betere match tussen vraag en aanbod tot stand te brengen, hetgeen moet leiden tot duurzame uitstroom uit de uitkering.
We implementeren de wetswijziging Participatiewet in het lokale beleid en passen het beleid aan op lokale en regionale wensen.
Kwaliteit (indicator)
Kwaliteit (toelichting)
In 2023 is er binnen SEM gewerkt conform de geldende verordening Maastricht Heuvelland. In 2023 is regionaal een start gemaakt om de verordening aan te passen. Het implementeren van de de wetswijziging Participatiewet in het lokale beleid en passend maken van het beleid op lokale en regionale wensen krijgt verder vorm na de invulling van de vacature strategisch beleidsmedewerker participatie.
Inzake de aanpak en uitvoering van de business case - waarin de financiële/organisatorische/personele/juridische gevolgen in kaart worden gebracht van een mogelijk samengaan van de ketenpartners re-integratie: MTB, Podium24 en Annex.hebben - hebben we in 2023 een actieve rol ingenomen de regionale project- en kernteam.
Er is een plan van aanpak geschreven om lokale werkgevers in de regio te betrekken bij de totstandkoming van een infrastructuur waarbij een gevarieerd aanbod van leer - werk en arbeidsplekken wordt gecreëerd.